Re-integratie

Werkwijze

Re-integratie

Een organisatie is zo vitaal als zijn medewerkers. Wil je een gezondere organisatie? Dan zal je de vitaliteit van je medewerkers onder de loep moeten nemen. Mensen willen in hun dagelijkse bezigheden invulling kunnen geven aan basisbehoeften zoals erkenning, waardering en zingeving op een manier die bij hen past. Door mensen bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid in dit geheel, ontstaat er een opening voor gesprek en daarmee verandering.

Als aan de basisbehoeften voldaan wordt, zal dit zich automatisch vertalen in motivatie, gedrevenheid en creativiteit. De verzuimbehoefte neemt af, de productiviteit stijgt en er ontstaat een betere samenwerking en een sfeer van verbondenheid.

Zullen medewerkers zich vanaf nu dan nooit meer ziekmelden? Dat ga ik niet beweren. Wel kan ik garanderen dat werknemers andere keuzes zullen maken die de verzuimbehoefte binnen jouw organisatie verandert. Wanneer een werknemer zich dan toch ziekmeldt, help ik jou om het verzuim op een goede en constructieve manier te begeleiden. Met als uitgangspunt dat jij en je medewerker toewerken naar een voorspoedige re-integratie.

In specifieke gevallen zal dit doel niet langer reƫel zijn. Ook dan bied ik ondersteuning in het zetten van de juiste vervolgstappen met zorgvuldige en professionele begeleiding. Verzuim en re-integratie blijft tenslotte maatwerk waarbij jouw medewerkers centraal staan.

Dorothy Fens

Professioneel advies, training en coaching bij verzuim, re-integratie en inzetbaarheid.